အ၇င္ဆုံး Part-2တင္ဖို့ေနာက္က်သြားတဲ့အတြက္ေတာင္းပန္ပါ၇ေစ။ဒါေလးေတြကေတာ့က်ြန္ေတာ္သိသမ်ွေလး Shareလုပ္ေပးတာပါ။

G talk ကို အေကာင့္ ၃ ၄ခုတက္လို့၇ပါေၾကာင္း။

1.အရင္ဆုံး Google Talk ကို Desktop မွာထားပါ။ ျပီးရင္ Google Talk ကို ေထာက္ျပီး right click လုပ္ပါ။ ျပီးရင္ properties ကို ႏိွပ္ပါ။

ၿပီးရင္  Shortcut ေအာက္ Target ဘား ထဲဲက start menu ဆိုတဲ့စာလုံးကို nomutex ေျပာင္း ေရးလိုက္ပါ။

ဆက္လက္ျပီး Apply ႏိွပ္လိုက္ပါ။

 OK ဆက္ႏိွပ္ပါ။ ၿပီးပါၿပီ။

တက္ၾကည့္လိုရပါၿပီ။ ကံေကာင္းပါေစ။

(နံပါတ္နွစ္အခ်က္မွာ က်ြန္ေတာ့္ဗပာုသုတမပာုတ္ေၾကာင္း၀န္ခံပါ၇ေစ kngymn ၇ဲ့ေ၇းသားခ်က္ကိုအမ်ားအက်ိဳး၇ိွပါေစေၾကာင္း ေဖာ္ၿပလိုက္ခ်င္းၿဖစ္ပါသည္။စမ္း

သပ္ၿပီးမွန္ကန္ေၾကာင္း အာမခံပါသည္။)

၂.ကြ်န္ေတာ္အခုေျပာျပမဲ့အေၾကာင္းအရာကေတာ့ အင္တာနက္ဆိုင္မွာသံုးတဲ့သူမ်ားအတြက္ပါ။ အေရးၾကီးလားမၾကီးဘူးလားေတာ့မသိဘူးဗ်။ကြ်န္ေတာ္တို႔ Gtalk သံုးျပီး sign out တဲ့အခါ username မွာ ကြ်န္ေတာ္တို႔
အသံုးျပဳခဲ့တဲ့နာမည္ေတြကိုက်န္ခဲ့မွာစိုးလို႕ ေလွ်ာက္ရုိက္ျပီး ထြက္တတ္ၾကပါတယ္။

ကြ်န္ေတာ္တစ္ေန႔ကregistery ထဲဝင္ကလိရင္းနဲ ႔ေတြ႕သြားတာပါ။ အဲလို as ေပးျပီးပိတ္ခဲ့လဲ registery မွာ Gtalk ကိုဘယ္ user
ေတြသံုးခဲ့လဲဆိုတာျပန္ၾကည့္လို႔ရတယ္ဗ်။(အင္တာနက္ဆိုင္မွာလုပ္တဲ့သူမ်ားေကာင္မေလးေခ်ာေခ်ာေလး လာသံုးလို႔ gtalk သိခ်င္ရင္လဲၾကည့္လို႔ရတာေပါ့  ေကာင္မေလးမ်ားဆိုရင္ေတာ့ေကာင္ေလးေခ်ာေခ်ာေလးကို
မွတ္မ ွာေပါ့ေနာ္ ) ကြ်န္ေတာ္အခုဒီပိုစ္ေလးေရးတာအဲလိုလုပ္ဖို႔ေတာ့မဟုတ္ပ ါဘူးဗ်။ အဲဒါကိုကာကြယ္ဖို႔နည္းေလးပါ။ဒီပိုစ္ေလးကိုဖတ္ျပီး ကိုယ့္ Gtalk ကိုသူမ်ားေတြလာၾကည့္လို႔မရေအာင္ကာကြယ္ဖို႔သက္သက ္ပါ။
ကဲအဲဒါေလးကိုဘယ္လိုကာကြယ္မလဲဆိုေတာ့။ win+R ႏွိပ္ပါ။ box ထဲမွာ regedit ရုိက္ထည့္ပါ။ အဲဒီကေနHKEY_CURRENT_USER==>Software==>Google==>Google Talk==Accounts ကိုေထာက္လိုက္ပါ။
ညာဘက္မွာ o ဆိုတာေတြ႕ပါမယ္။ အဲဒါကို double Click ႏွိပ္ပါ။ Value data: ေအာက္မွာ gtalk သံုးခဲ့တဲ့ username ေတြကိုေတြ႕ရပါမယ္။ ကုိယ္နာမည္ပါရင္ဖ်က္ခဲ့ေပါ့။ ကူညီခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့သူမ်ားနာမည္ေတြပါဖ်က္ေပး
ခဲ့ရင္ ပိုေကာင္းတာေပါ့  ။ အဲဒါျပီးရင္မျပီးေသးဘူးဗ် ေစာေစာက Accounts ကိုၾကည့္ေနတယ္မလား အေပၚကအဆင့္ျပီးရင္ အဲဒီ +Accounts ဆိုတာရွိတယ္မလား အဲဒီ + ေလးကိုႏွိပ္လိုက္ပါ။ အဲဒီမွာ ကိုယ္ဝင္ထားတဲ့ Username
ေတြရွိပါေသးတယ္။ ကိုယ့္ Username ေပၚ click ေထာက္လိုက္ပါ။ right click==>delete နဲ႔ဖ်က္လိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့လံုျခံဳျပီေပ့ါ ။
ေမာ္ဇီလာမွာ တစ္ခ်ိဳ႕တစ္ေလ က ပတ္စ္၀ပ္ေတြက်န္တာေတြရွိပါတယ္။ အဓိက ဆိုက္ဖာ ကာေဖးေတြမွာ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အမ်ားသံုးေလ။ ဒါေၾကာင္႕ ကိုယ္႕ ၀င္တဲ႕ ၀က္ဆိုက္မွာ ကိုယ္႕အေကာင္႕ က်န္တာတို႕ မျဖစ္ေအာင္။ ဂ်ီေမးလ္ နဲ႕အျခားအေရးၾကီးဆိုက္ေတြ မွာ လံုၿခံဳမႈရွိေအာင္ အသံုးျပဳၿပီးတိုင္း၊ ဘေရာက္ဇာမပိတ္ခင္မွာ ကိုယ္ဘာ၀က္ဆိုက္ေတြ ဖြင္႕ထားခဲ႕တယ္ ဆိုတာ scholl bar မွာ မေတြ႕ရေအာင္။ အသံုးျပဳၿပီးတိုင္း Ctrl+Shift+Del ကို ႏွိပ္ပါ။
အားလံုးကို ဖ်က္ဖို႕ ကလစ္ အကုန္ေပးပါ ဒါၿပီးရင္ Clear Private Data ေပးလိုက္ပါ။ ေနာက္လူက ဘာမွ မသိႏိုင္ေတာ့ပါဘူး ။
ေနာက္တစ္ခ်က္က ေမာ္ဇီလာမွာ အသံုးျပဳခဲ႕တဲ႕ ပတ္စ္၀ပ္မ်ား ကို ေသခ်ာ အသံုးျပဳပါ ပတ္စ္၀ပ္ေဆ႕ဖ္မွာလား ဆို No ဘဲေပးပါ။ ဒါမွ မယံုၾကည္ေသးရင္ ေမာ္ဇီလာက Tools——–> Option——> Security——–>
Save password ဆိုတာရွိပါတယ္။ အဲ႕ဒီမွာ ကိုယ္႕ပတ္စ္၀ပ္က က်န္မက်န္ၾကည္႕လို႕ရပါတယ္။ မာစတာ ပတ္စ္၀ပ္ခံထားရင္ေတာ႕ ၾကည္႕လို႕မ၇ပါဘူး။ မာစတာ ပတ္စ္၀ပ္ရွိမွ သိႏိုင္ပါတယ္။   ဒါကေတာ႕ ေသခ်ာျပန္စစ္ဘို႕လိုမယ္႕အခ်က္ေလးေတြပါ။ ဖိုရမ္ေတြ၀င္ ရင္ပိုဆိုးပါတယ္။ ကိုယ္႕ အေကာင္႕နဲ႕တျခား သူေတြက ၀င္ၿပီး မဟုတ္တာေတြ စြတ္လုပ္သြားရင္ ကိုယ္ဘဲ နာမည္ပ်က္မွာပါ။ ကိုယ္႕ရဲ႕ေပါ႕ေလ်ာ႕မႈေၾကာင္႕ မျဖစ္ရေအာင္ ကၽြန္ေတာ္ေျပာတာေလးကို ေသခ်ာလုပ္ေပးၾကဘို႕ ေျပာလိုပါတယ္။

About Wai Phyoe

Wai Phyoe has written 37 post in this Website..

သီခ်င္းဆို၀ါသနာပါပါသည္။ပိုက္ဆံမ၇ိွသၿဖင့္အေခြမထုတ္နိင္ပါ။Web Developer ေကာင္းတစ္ေယာက္ၿဖစ္လိုပါသည္။