Facebook အထူး သတိေပးေၾကညာခ်က္
(Facebok Profile view အား အသံုးမျပဳရန္)

ယခု ရက္ပိုင္းအတြင္း Facebook profile view ဆုိတဲ့ Application က ေဖ့စ္ဘြတ္မွာ အေတာ္ပ်ံ ႔ႏံွ႔ေနပါတယ္။

ဘယ္သူက ကိုယ့္ Facebook Profile ကိုလာၾကည့္သလဲဆုိတာ ကို ေထာက္လွမ္းေပးတယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။ Instagram Photos လို႔ဆုိျပီး ကိုယ့္ Profile ကို ဘယ္သူေတြ ၾကည့္ပါေၾကာင္း နာမည္ေတြေလွ်ာက္ ထည့္ေရးပါတယ္။ အမွားေတြ ပိုမ်ား ပါတယ္။ ကိုယ္လည္းတစ္ခါမွ မၾကည့္ရပဲ နဲ႔ ကိုယ္နာမည္ ပါေနတာတို႔။ ကိုယ့္ကို Tag ထားတာတုိ႔ကို ျမင္ရ မွာ ျဖစ္ပါ တယ္။

ယင္း Application ကိုအသံုးျပဳျခင္းရဲ ႔အက်ိဳးဆက္ကေတာ့ မိမိ အေကာင့္ႏွင့္ ကိုယ္ေရးအခ်က္အလက္မ်ား လ်ွိဳ ႔ဝွက္နံပါတ္မ်ား အခိုးခံရရန္ လြယ္ကူျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ App လုပ္တဲ့သူက အေပ်ာ္သေဘာလား ဘာသေဘာနဲ႔လည္း မသိ လုပ္လိုက္ ေပမယ့္ ကိုယ့္ အခ်က္အလက္ အားလံုးကေတာ့ သူ႔ server ထဲကို စီးဆင္းသြားမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ယင္း App ကုိ အသံုးမျပဳသင့္ပါဘူး။ ျပီးေတာ့ Spam တစ္ခုလုိပဲ ပ်ံ ႔ႏွံ႔ ေနပါ တယ္။ ေနရာတိုင္းမွာ Instragam Photo ဆုိတဲ့ ေခါင္းစဥ္နဲ႔ လူေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ား လက္ကမ်ဥ္းထားၾကပါတယ္။

အားလံုးလည္းစိတ္ဝင္စားျပီး ဘယ္သူ႔ကိုယ့္ ေဝါလ္ကိုလာၾကည့္တယ္ဆုိ တာကို ေထာက္လွမ္းခ်င္ေနၾကပါတယ္။ အမွန္ေတာ့ Facebook က ဒါကိုသိခြင့္မေပးပါဘူး။ Privacy ေပၚလစီအရ ပိတ္ပင္ထားျပီး သား ျဖစ္ပါတယ္။ ယင္းနဲ႔ ပက္သက္တဲ့ ေဆာင္းပါးကို လည္း ေအာက္ပါ လခ့္မွာ ဝင္ေရာက္ ဖတ္ရွုႏိုင္ပါတယ္။

http://blog.techspace.com.mm/2012/08/facebook-profile.html

ဒါေၾကာင့္ Application သံုးမိသြားတဲ့သူေတြအေနနဲ႔ Account Setting ဝင္၊ Application ဆုိတာကို Click ႏွိပ္လို႔ ကိုယ္မသံုးေတာ့တဲ့ App မွန္သမွ် ဝင္ျဖတ္သင့္ပါတယ္။ မသံုးရေသးသူမ်ားအေနနဲ႔ကေတာ့ ကိုယ့္ကို Tag ထားတယ္ဆုိရင္ Tag ကုိျပန္ျဖဳတ္သင့္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ Facebook Profile view ဆုိတဲ့ Spam -ေဖ့စ္ဘြတ္ေပၚမပ်ံ ႔ေအာင္ Techspace မွ သတိေပး လိုက္ ရပါတယ္။

TechSpace Journal
Post By- ျမ၀တီမီဒီယာ

About kalink

kalink has written 22 post in this Website..